Prof. dr. sc. Hana Horak

Povratak na katedru
Prof. dr. sc. Hana Horak
Ime i prezime
Hana Horak
Kabinet
B 409
Telefon
Društvene mreže
ORCID logo
Konzultacije
  • Utorak: 10:00 - 12:00
Biografija
Prof. dr. sc. Hana Horak. Curriculum vitae (Europass, HR)

Prof. dr. sc. Hana Horak. Curriculum vitae (Europass, EN)



Prof. dr. sc. Hana Horak
Jean Monnet Chair
Katedra za pravo/Department of Law
Ekonomski fakultet/Faculty of Economics and business
Sveučilište u Zagrebu/University of Zagreb
Trg J. F. Kennedya 6
10000 Zagreb
Croatia  
Tel.: 00 385 (0)1 23 83 380
Fax: 00 385 (0)1 23 35 633
hhorak@efzg.hr

Hana Horak redovita je profesorica u trajnom zvanju na Katedri za pravo pri Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Predaje na kolegijima Trgovačko pravo, Pravo međunarodne trgovine, Europsko tržišno pravo, Europsko pravo društava i Ekonomska analiza europskog prava na integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju Poslovna ekonomija i Ekonomija, kolegijima na specijalističkim diplomskom stručnim studijima te na kolegijima na engleskom jeziku na BDiB i BDiE studiju te diplomskom studiju Trade and International Business na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Voditelj je poslijediplomskog studija „Pravni i gospodarski okvir poslovanja u EU“ te predavač više kolegija na drugim poslijediplomskim studijima. Kao vanjski predavač nositelj je kolegija Trgovačko pravo i Pravo društava kapitala Europske unije na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Voditelj je projekta TEMPUS InterEULawEast „European and International Law Master Programme Development in Eastern Europe“, Europske komisije (TEMPUS 544117, 2013. - 2017.).

U okviru svog znanstvenog i stručnog djelovanja objavila je veći broj znanstvenih i stručnih radova, te je izlagala na većem broju domaćih i međunarodnih konferencija. Autorica je više sveučilišnih udžbenika.

Predsjednica je Upravnog odbora Zaklade Sveučilišta u Zagrebu za stipendiranje studenata.

Predsjednica je Komisije za društveno odgovorno poslovanje i borbu protiv korupcije Međunarodne trgovačke komore Hrvatska (ICC Croatia).

Članica je nadzornog odbora Akademije pravnih znanosti Hrvatske.

Članica je Komisije za nagrađivanje i imenovanja u Span d.d.

Od 2011. nositeljica je naziva Jean Monnet Chair koji dodjeljuje Obrazovna, audiovizualna i kulturna izvršna agencija (EACEA) Europske komisije sveučilišnim profesorima koji predaju predmete vezane uz Europsku uniju i europski integracijski proces te je ad personam partner u Jean Monnet Exellence Centru izvrsnosti u Opatiji. Članica je više međunarodnih i domaćih organizacija: European Law Institute (ELI) - The ELI Special Interest Group (SIG) on Business and Financial Law, European Association of Law and Economics (EALE), University Association for Contemporary European Studies (UACES) i Croatian Institute od Directors (CID) te aktivno sudjeluje u radu Europskog instituta za korporativno upravljanje (ECGI) i Europske konfederacije direktora (EcoDa).

Arbitar je na Listi arbitara u postupcima sa i bez međunarodnog obilježja pred Stalnim arbitražnim sudištem pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Pored svog profesionalnog djelovanja aktivno sudjeluje u raznim humanitarnim aktivnostima te podupire rad i djelovanje brojnih udruga.